Naši radovi

OBJEKT BUDAKOVA, SKUPINA BOROVNICE, 2023.
Projekt Svemir
U skupini Borovnice imali smo gosta meteorologa Nebojšu Subanovića, koji nam je objasnio kako se rađaju zvijezde, koliki je svemir i što su crne rupe, kako astronauti putuju, ima li svemiraca i još mnogo toga. 
       OBJEKT BUDAKOVA - EKO SKUPINA, 2019.

LETAK DAN PLANETA ZEMLJE.doc

Naše su visoke gredice napunjene zemljom i kokosovim vlaknima. Za male ruke to je veliki užitak. Čeprkati po zemlji,
usitnjavati je, rahliti i na kraju posaditi voće i povrće.
     
         
OBJEKT BUDAKOVA  - ENGLESKA SKUPINA, 2021.

"FAIRY GARDEN"
 
                  
Objekt DOS Ban Jelačić, 2021.

DJEČJI RADOVI, SKUPINA PČELA:

dc697395-895e-4d7f-a86a-b27816792dec.jpg

4c7be46b-a8aa-4406-9b5e-aeb1e1493108.jpg 

b59b0e22-e2e4-4f62-b68e-0c862fc6f9ad.jpg 


DJEČJI RADOVI, SKUPINA SKAKAVCI: 

view.html 

SKAKAVCI.pdf

Eko grupa Maline, objekt Budakova, 2018.djecja prava.dot

Eko grupa Maline, objekt Budakova, 2018. -  letak jabuka.docx

Engleska skupina Trešnje, ovjekt Budakova, 2019.
MONTESSORI SKUPINA

Mi smo Montessori vrtička skupina koja provodi svoj rad na područnom objektu Divka Budaka i od prošle pedagoške godine radili smo  projekt “Zanimanja ljudi”. Kroz projekt, u suradnji s roditeljima i nekim institucijama djeci smo kroz fotografije, video projekcije, knjige, goste koji su boravili u skupini, približile razna  zanimanjima.
U našoj skupini su boravili liječnici, prof. FER-a, vrtlar, policajac, glumac, književnik, te su sve njihove priče djeca “upijala”s velikim interesovanjem te u svakom pronašla pozitivne strane određenog zanimanja.

       
                                      

                                      
    
Dinko Juričević naučio nas je kako se sade i njeguju biljke a na kraju svi zajedno posadili svoje prve salate I cvijetni vrtić o kojem su djeca svakodnevno brinula.

         

Glumac Zijah Sokolović objasnio što radi glumac i ispričao dvije priče koje su izazvale veliko oduševljenje kod djece te komentare poput”nikada u životu nisam čuo ljepše ispričanu priču”

      

Policajac koji je objasnio kako izgleda njegov posao te naučio pravila ponašanja u prometu


     

Pisac Damir Karakaš ispričao je što radi pisac i na kraju odsvirao  harmoniku sa kojom su se neka djeca prvi puta susrela.

   
      
Prof. Bojan Trkulja - Fakultet elektrotehnike I računalstva (FER) pokazao nam je strujni krug uz pomoč limuna.
  
      
                                           
                                              

Prof. Fakulteta strojarstva I brodogradnje Stipančić približio nam je što je to robotika, te upravljali robotom i odigrali igricu uz pomoć virtualnih naočala.

Projekt je završio posjetom Fakultetu elektrotehnike i računalstva (FER) u suradnji sa prof. Bojanom Trkulja. Naša posjeta objavljena na službenim stranicama fakulteta čiji tekst možete pročitati u nastavku.Na FER-u održana prva radionica za vrtićku djecu - Tko ima hladan nosić i koliko je on točno hladan?U petak 23. veljače, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održana je radionica za djecu skupine Montessori iz Dječjeg vrtića Duga. Na radionici je sudjelovalo ukupno 15 djece u pratnji odgojiteljica Gracije Belko, Dragane Barišić i Sanje Buzine Orlović, te pedagoginje Sonje Turk.
Tijekom dvosatne radionice djeca su se upoznala s temeljnim načelima elektromagnetizma promatrajući pojave i demonstracije iz elektrostatike (naelektrizirani balon), elektromagnetizma (levitirajući prsten), elektromehanike (Chladnijeve krivulje) te detekcije infracrvenog zračenja (FLIR). Uz to djeca su imala prilike isprobati LEGO Mindstorms EV3 robota.
Praktični dio radionice je sadržavao izradu čestitke koja svijetli. Na taj način su petogodišnjaci i šestogodišnjaci sastavili svoj prvi strujni krug od litijske baterije, LED diode i sklopke koju su samostalno izveli, a koja se aktivira pritiskom na čestitku.
Na radionici su sudjelovali Ana Drandić, Stjepan Frljić, Bojan Trkulja i Mihaela Vranić sa Zavoda za osnove elektrotehnike i električka mjerenja, a podržana je kroz FERov program popularizacije znanosti - ŠUZA.
Nekoliko fotografija sa radionice pogledajte u nastavku obavijesti

                          

     Sastavili svoj prvi strujni krug i Izradili  svijetleče ćestitkePromatrali smo što je toplo a što hladno, koje temperature je naš nos, ruke, noge…Poigrali se sa LEGO robotom koji nam je donosio lopticuPromatrali kako poskakuje čaj dodirom na tipku klavijatureSami isprobali kako poskakuje prosipani čaj dodirom tipke na klavijaturi


Ispiši stranicu